Alle redenen op een rijtje waarom je altijd een profielfoto plaatst

Je hebt besloten om een profiel aan te maken op een datingsite. Je hebt je profiel ingevuld en een tekstje bedacht. Dan is het tijd voor de foto's. Vaak willen mensen anoniem blijven en plaatsen dus geen foto's. Dit verkleint je kansen aanzienlijk. Wat kun je daar dan aan doen?

Wat is het probleem van een profiel zonder foto?

Om te beginnen is het heel erg vreemd om te spreken tegen iemand van wie je het gezicht niet kent. Iets dat met online dating al raar is omdat je elkaar niet face-to-face spreekt. Stel je dat andersom eens voor. Hoe zou je dat zelf vinden? Kijk jij niet ook sneller naar een profiel met een foto dan eentje zonder? Naast dat het vreemd is, komt het ook nog onbetrouwbaar over. Wat heb je te verbergen? Misschien heb je wel iets te verbergen. Geef dit dan aan in je profiel. Op die manier speel je toch nog open kaart en kom je minder onbetrouwbaar over.

Welke profielfoto gebruik je?

Een duidelijke foto, waar je vanaf je middel opstaat, het liefst met een grote glimlach. Dat zijn de profielfoto's die de meeste aandacht trekken. Hier sta je wel ook heel herkenbaar op. Je kunt een gedeelte onherkenbaar maken of je kiest er voor om maar een klein stukje van de foto te laten zien. Een foto waarop jij wat verder weg staat kan er ook voor zorgen dat je niet te snel herkend wordt.

Plaats je verder nog foto's?

Uit een foto kan de ander veel meer over jou opmaken. Heb je er echt moeite mee om jezelf op internet te zetten, kies er dan voor om foto's van gedeeltes van jezelf te plaatsen. Een close-up van je ogen kan veel laten zien zonder jouw identiteit prijs te geven. Sport je heel veel en heb je mooie buikspieren, dan zet je een foto met alleen je buikspieren er op. Je kunt ook foto's er op zetten waarmee jij jezelf associeert. Ben je bijvoorbeeld dol op honden of katten? Zet er een schattige foto bij. Geniet je van oude auto's, dan kies je voor je droomauto.

Foto's geven een indruk van wie jij bent

Doordat foto's iets van jou laten zien, heb je veel sneller kans op reacties. Je wekt daarmee iemands interesse op. Een leeg profiel is een dooddoener. Als je reacties krijgt, dan heb je kans dat diegene niet serieus is of verder bij niemand kans maakt. Het is wel zo dat een goede profieltekst de schade hier in enigszins kan beperken.

Naast dat je meer en sneller reacties krijgt met een foto, kom je dus ook betrouwbaarder over en is het zo dat je ook reacties krijgt van mensen die ook oprecht interesse in jou hebben. Het is vervelend als je een klik lijkt te hebben, maar dan blijkt er geen fysieke aantrekkingskracht te zijn. Zeker met online dating niet geheel onbelangrijk. Stap dus over je schroom heen en neem de tijd en moeite om een paar foto's te plaatsen, herkenbaar of niet, van jezelf of je interesses en merk hoe dat je opeens veel meer aanspraak krijgt.

×