Vijf datingtips voor het sneller scoren van een online afspraakje

Leuk dat online daten, maar op de een of andere manier schiet het niet echt op. Je krijgt maar geen date gescoord. Daar moet je iets aan kunnen doen. We hebben wat datingtips voor je op een rijtje gezet.

Investeer een beetje tijd en aandacht in je online date

Het is geen hoertje of gigolo waar je eventjes snel een zakelijke deal mee sluit. Zo werkt het in de kroeg ook niet. Door interesse te tonen, geef je aandacht en denkt de ander ook meer aan jou. De kans dat diegene ook snel een date met jou wilt scoren is dan veel groter.

Hou het vriendelijk en sexy

Maar probeer het vooral niet meteen plat te maken. Het kan best zijn dat jij op zoek bent naar een sexdate en die ander misschien ook, dan nog is 'wil je neuken' niet echt een geweldige binnenkomer. Doe een beetje je best om het flirterig en sexy te houden. Net zoals je in het dagelijkse leven ook zou doen.

Ben positief

Iedereen heeft een rugzakje. Mensen hebben nu eenmaal allemaal wel eens problemen. En ook al kun je dit op een later tijdstip misschien wel delen. Doe dat niet meteen in het begin of al in je profiel. Hou het positief. Dat is een ander verhaal als je een band met iemand hebt, of als het je eventuele relatie met diegene zou beïnvloeden. Probeer het zelfs dan in het begin positief te houden. Mensen zitten voor hun plezier online en zijn op zoek naar een date omdat ze zich dan goed zullen voelen. Jij ook toch?

Fantasie is een krachtige tool

In plaats van de ander te vragen of diegene op date wilt gaan, kun je ook een voorstelling schetsen van hoe de date zou kunnen zijn. Op die manier zet je de fantasie en beeldvorming van de ander aan het werk. Ook als er geen contact is, zal diegene aan dit beeld denken en het daardoor ook sneller ten uitvoer willen brengen.

Zorg voor een open en duidelijk profiel.

Als jij geen foto's op je profiel hebt, kun je er ook niet van staan te kijken dat je weinig of niet de juiste aandacht krijgt. Vul alles in, maar zorg er ook voor dat er geen ellenlange teksten staan. Probeer ook meerdere foto's te plaatsen zodat iemand een goede indruk van jou krijgt. Dat vind jij zelf toch ook prettig als je door profielen bladert? Wil je liever anoniem blijven, plaats dan gedeeltes van foto's of maak ze onherkenbaar.

Er zijn veel datingtips om op een rijtje te zetten. Wat naast bovenstaande nog belangrijk is, is dat je niks forceert. Dat betekent je zelf niet forceren om je te gedragen zoals je eigenlijk niet bent, maar ook dat het geen zin heeft om naar een date toe te pushen. Iemand zal daar sneller een negatief gevoel bij krijgen en terughoudender zijn. Zorg liever dat die iemand alleen nog maar aan een date met jou kan denken en je zult zien dat je veel sneller een date zult scoren.

×